Συνέχιση λειτουργίας ΚΔΑΠ μεΑ – Προστασία των εργαζομένων

Home > Δελτία Τύπου > Συνέχιση λειτουργίας ΚΔΑΠ μεΑ – Προστασία των εργαζομένων
12 Νοεμβρίου, 2020 14:16

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                           13/11/2020
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου
Μοσχάτου- Ταύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υλοποιούμε τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας και προστατεύοντας τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ μεΑ, συνεχίζουμε τη λειτουργία του

Η Κοινωφελής Επιχείρηση, όπως είναι γνωστό, λειτουργεί το ΚΔΑΠ μεΑ  φιλοξενώντας 30 παιδιά σε  δύο βάρδιες (πρωί και απόγευμα) με 9 υπαλλήλους που εργάζονται στη συγκεκριμένη δομή.

Σύμφωνα με το Δ11/Γ.Π.οικ.45985/1986 – 9/11/2020 του Υπουργείου εΕργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα την αναστολή λειτουργίας των ΚΔΑΠ και πρόσθετες οδηγίες για τη λειτουργία των  ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και την παράγραφο β., όπου αναφέρεται ως απαραίτητη προϋπόθεση η διενέργεια rapid test στο προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για τη συνέχιση λειτουργίας.

Το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης αποφάσισε, τη συνέχιση της λειτουργίας του αναλαμβάνοντας να υλοποιήσει στο ακέραιο τις οδηγίες και να εξασφαλίσει τη διενέργεια  των τεστ στο προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κάθε εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης  κ. Γιάννης Σάββας  δήλωσε:

«Η Κοινωφελής Επιχείρηση λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια το ΚΔΑΠ μεΑ με μεγάλη επιτυχία καθώς φιλοξενεί τριάντα παιδιά με τις καλύτερες συνθήκες ικανοποιώντας τις ανάγκες τους σε σωματική άσκηση και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη. Το προσωπικό του ΚΔΑΠ μεΑ αποτελείται από εννέα (9) εργαζόμενους και χαρακτηρίζεται από υψηλή εξειδίκευση. 

Ακλουθώντας τις οδηγίες του κ. Δημάρχου αποφασίσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας της σημαντικής αυτής δομής, εξασφαλίσαμε για κάθε εβδομάδα τη διενέργεια  rapid test στο προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όπως αναφέρεται στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19».  

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Έχουμε  θέσει την υγεία και ασφάλεια των πολιτών και  των εργαζομένων σε πρώτη προτεραιότητα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μας ξεκινά τη διενέργεια  rapid test στο προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ καθώς επιβάλλεται από τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργείου. Επιπρόσθετα, ο Δήμος μας προχωρά άμεσα σε συνεργασία με μικροβιολογικό εργαστήριο ώστε όσοι εργαζόμενοι του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, μετά από ιατρική γνωμάτευση,  πρέπει  να υποβληθούν σε μοριακό τεστ για τον Covid-19,  το τεστ να διενεργείται δωρεάν. Οι εργαζόμενοι του Δήμου αποτελούν το βασικό παράγοντα για την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών με που έχουν σαν στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης