Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στις 15 και 22 Οκτωβρίου 2024 στο Μοσχάτο και στον Ταύρο

Home > Δελτία Τύπου > Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στις 15 και 22 Οκτωβρίου 2024 στο Μοσχάτο και στον Ταύρο
14 Οκτωβρίου, 2024 11:35

 Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου με σύνθημα «Αίμα: Δώρο ζωής» συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοση προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης με τη διοργάνωση δύο νέων δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι ημέρες αιμοδοσίας για το 2024 έχουν οριστεί ως εξής:

  • Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, 09:30 – 13:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ στο Μοσχάτο, Ι. Χαλκίδη 21.
  • Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, 09:30 – 13:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 1ου ορόφου στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου).

Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης διενεργείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

Σε μια περίοδο που οι ελλείψεις αίματος είναι αυξημένες λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, η συμμετοχή των πολιτών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Η αιμοδοσία αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς ζωής προς τους συνανθρώπους μας, καθώς το αίμα είναι αναντικατάστατο και δεν μπορεί να παραχθεί εργαστηριακά. H αιμοδοσία γίνεται κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2104832482 (για το Μοσχάτο) και στο 2103426414 (για τον Ταύρο). Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται συλλογή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου μας. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλεί όλους τους δημότες και τους κατοίκους της περιοχής να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, προσφέροντας λίγο από τον χρόνο τους για να σώσουν μια ζωή:  «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που μπορεί να σώσει ζωές. Σε μια εποχή που οι ανάγκες για αίμα είναι συνεχώς αυξανόμενες, η συμβολή όλων μας είναι απαραίτητη. Σας καλώ λοιπόν, να συμμετάσχετε ενεργά στις προσεχείς αιμοδοσίες του Δήμου μας. Προσφέροντας λίγο από το χρόνο σας, προσφέρετε το μεγαλύτερο δώρο σε έναν συνάνθρωπό μας: την ίδια τη ζωή! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας και την ανεκτίμητη προσφορά σας.”

      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου