Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αρτηριακή υπέρταση που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Home > Δελτία Τύπου > Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αρτηριακή υπέρταση που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
20 Ιουνίου, 2024 11:57

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αρτηριακή υπέρταση που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την πρόληψη και προαγωγή υγείας υλοποίησε δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης από εξειδικευμένους επιστήμονες της Εταιρείας, με σκοπό την πρόληψη την ενημέρωση, και την ευαισθητοποίηση των δημοτών-κατοίκων για την Αρτηριακή Υπέρταση.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για τη σημασία της υπέρτασης, ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας και κύριου τροποποιήσιμου παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά επεισόδια και η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της.

Η δράση υλοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, στη Δημοτική κοινότητα Ταύρου, στην πλατείαΠαναγιώτη Βακαλόπουλου (π. Μακεδονίας) και την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στη Δημοτική κοινότητα Μοσχάτου, στην πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη (π. Μεταμορφώσεως) από τις 8:00 ως τις 13:30.

Με κεντρικό μήνυμα: «Μήπως έχεις υπέρταση; Μέτρησε την πίεσή σου» περισσότεροι από 170 συμπολίτες μας εξετάστηκαν χωρίς ραντεβού στις πλατείες της πόλης μας από εξειδικευμένους ιατρούς, έλαβαν εξατομικευμένες ιατρικές συμβουλές και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Το παρόν στη δράση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου κος Εμμανουήλ Αντωνάκος.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστούμε την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης και τους ιατρούς της που εργάστηκαν για αυτή τη δράση προς όφελος των συμπολιτών μας υπενθυμίζοντας για μια ακόμα φορά την αξία της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου. Ο Δήμος μας και οι Κοινωνικές του Υπηρεσίες παραμένουν πάντοτε δίπλα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του με κάθε τρόπο».