Εκδηλώσεις βράβευσης των σχολείων για τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για το σχολικό έτος 2023-2024

Home > Δελτία Τύπου > Εκδηλώσεις βράβευσης των σχολείων για τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για το σχολικό έτος 2023-2024
31 Μαΐου, 2024 16:03

Εκδηλώσεις βράβευσης των σχολείων για τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για το σχολικό έτος 2023-2024

Την Τρίτη 28 & την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις βράβευσης των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στην πλατεία Αττάλειας στον Ταύρο και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο αντίστοιχα, για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση». Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις 12:30, ενώ από νωρίς οι μαθητές της Β’ Τάξης των Δημοτικών σχολείων ψυχαγωγήθηκαν στο περιβαλλοντικό πάρκο του Followgreen!

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κος Ανδρέας Ευθυμίου, η Αντιδήμαρχος  Παιδείας – Δια βίου μάθησης- Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κα Αικατερίνη Καρύδη, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας – Καθαριότητας – Ανακύκλωση κος Αθανάσιος Ντερέκας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Σχολικού Αθλητισμού, Σχολικών αγώνων, Μαζικού αθλητισμού, Λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων,  Πρασίνου, Παιδικών Χαρών Γεώργιος Φελλάς, όπου επικρότησαν τους μαθητές για την εξαιρετική προσπάθειά τους.

Η Αντιδήμαρχος κα Καρύδη μαζί με τον Αντιδήμαρχο κο Ντερέκα, τιμώντας τους μαθητές για την προσπάθεια τους, παρέδωσαν στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων που πρώτευσαν στη σχολική δράση, έπαινο συμμετοχής, χρηστικό δώρο, καθώς και ένα βραβείο για το σχολείο τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συνεχάρησαν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν. Συγκεκριμένα, 3.529 μαθητές μας από 25 σχολεία συγκέντρωσαν συνολικά 8.601 κιλά από 5 υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και λαμπτήρες).

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 94.609 πόντων επιβράβευσης.

Υποστηρικτές της βράβευσης και της δράσης γενικότερα ήταν το σύγχρονο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων Ηλεκτρικού &  Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε», το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης συσσωρευτών «COMBATT A.E», η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων «RECYCOM» και ο όμιλος «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί βλέπουμε ότι οι προσπάθειες που κάνουμε με τα σχολεία μας προκειμένου να εκπαιδευτούν οι μαθητές μας στην περιβαλλοντική σκέψη και στην πρακτική της ανακύκλωσης, όχι μόνο αποδίδουν καρπούς, αλλά έχουμε και εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας που συγκέντρωσαν τα ανακυκλώσιμα υλικά, στους εκπαιδευτικούς τους που στήριξαν την προσπάθειά τους αλλά και στους γονείς τους που συνέδραμαν με τη σειρά τους! Δίνουμε ραντεβού από τώρα για την καινούρια σχολική χρονιά με ακόμα μεγαλύτερους στόχους!»