Συνεχίζονται οι πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες

Home > Δελτία Τύπου > Συνεχίζονται οι πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες
31 Μαΐου, 2024 12:16

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει να υλοποιεί ένα πλαίσιο πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και άλλων εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024:

  • Ώρα 10.30-12.30, στο περίπτερο του Δήμου μας στην Attica Green Expo στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwo Do), μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου θα συμμετέχουν σε παιχνίδια και περιβαλλοντικές δράσεις.
  • Ώρα 20.00, παράλληλη δράση στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) από τον Όμιλο Ελληνικών Χορών Μοσχάτου: «Απ όλα τ΄ άστρα τ’  ουρανού ένα είναι που σου μοιάζει…». Πρόκειται για την παράσταση των παιδικών τμημάτων του Ομίλου μας. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από τη Νίσυρο, την Ήπειρο, την Μικρά Ασία, τη Λήμνο και τη Φλώρινα.

Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024:

  • Ώρα 11.30-12.30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μοσχάτου «Μιχάλης Κατσαρός» (Πίνδου 36, Μοσχάτο) υλοποιείται το δημιουργικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 3-5 ετών, με τίτλο «Οι βασιλιάδες της ζαβολιάς!». Τα παιδιά ακούν ιστορίες για ήρωες ανυπόμονους, σκανταλιάρηδες, μικρά ζιζάνια και θηρία ανήμερα που φέρνουν τα πάνω κάτω και δημιουργούν το πορτρέτο του δικού τους σκανταλιάρη ήρωα! Σχεδιασμός και υλοποίησης δράσης από τη συγγραφέα Θεοδώρα Κατσιφή
  • Ώρα 20.00, Αθλητική Γιορτή των τμημάτων Tae Kwo Do και Just Dance του Τμήματος αθλητισμού του Δήμου μας, στο κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60)

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024:

  • Ώρα 10.30, ιστορικός και περιβαλλοντικός περίπατος στο Μοσχάτο: «Από τον Βορρά στον Νότο και από τον Περικλή στον Μακρυγιάννη». Σχεδιασμός και υλοποίηση από την Αθηνά Χρήστου και από την Άννα Μιγάδη. Σημείο συνάντησης ο σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτου.
  • Ώρα 19.00, στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, στο αμφιθέατρο « Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο (Αγίας Σοφίας 16), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Ταύρου, παρουσιάζει μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς και έθιμα του τόπου μας.
  • Ώρα 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), το μουσικό εργαστήρι «ο Αμφιών», με 50 χορωδούς θα παρουσιάσει την μουσική εκδήλωση «ένα μουσικό ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι», μία αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι.

Παράλληλα, διεξάγονται οι εκθέσεις των καλλιτεχνικών μας τμημάτων από τις 30/5 έως τις 6/6/24, από τις 18.30 έως τις 20.30, στην αίθουσα 7 στα Π. Σφαγεία στον Ταύρο (Πειραιώς και Επταλόφου) και στις αίθουσες του π. Πνευματικού Κέντρου στο Μοσχάτο (Χρ. Σμύρνης 18).

Οι εκδηλώσεις στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου