Συνεχίζεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με τις θεατρικές παραστάσεις των Γυμνασίων αλλά και χορευτικές εκδηλώσεις

Home > Δελτία Τύπου > Συνεχίζεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με τις θεατρικές παραστάσεις των Γυμνασίων αλλά και χορευτικές εκδηλώσεις
21 Μαΐου, 2024 11:52

Συνεχίζεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με τις θεατρικές παραστάσεις των Γυμνασίων αλλά και χορευτικές εκδηλώσεις

Το Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας συνεχίζει με τις εκδηλώσεις των σχολείων μας και τις παράλληλες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τους μικρούς μαθητές μας. Τη σκυτάλη αυτή την εβδομάδα παίρνουν τα Γυμνάσια του Μοσχάτου, που έχουν ετοιμάσει αξιόλογα θεατρικά δρώμενα στο πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 19.00, το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση: «Το μεγάλο μας τσίρκο», με τη συμμετοχή των μαθητών και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Tην Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 19.00, το 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου παρουσιάζει τις «Ιστορίες Αγάπης». Μία σπονδυλωτή πολυθεματική παράσταση για τις εκφάνσεις της αγάπης και τις ποιότητες που αυτή δημιουργεί στη ζωή των ανθρώπων. Για την παράσταση έχουν συνεργαστεί μέλη από το Σύλλογο καθηγητών και μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 19.00, το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση: «Μάθε τέχνη και…άστηνε». Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα με μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο τις εκθέσεις εικαστικών και τεχνολογίας από τα σχολεία του Ταύρου και τους Συλλόγους Γονέων, ενώ το Σάββατο 25 Μαΐου, στον Ταύρο, στις 19.00, στο αμφιθέατρο θα παρουσιαστεί η παράσταση χορού από το χορευτικό τμήμα μπαλέτου-μοντέρνου χορού του Ταύρου «Aladdin».  Η γνωστή παραγωγή της Disney θα ζωντανέψει μοναδικά στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας», Αγ. Σοφίας 16, με τη συμμετοχή των παιδιών μας από τα χορευτικά τμήματα και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους, της κας Ευαγγελίας Καλαβρυτινού.

Κι ενώ τα δύο αμφιθέατρά μας θα φιλοξενούν τις παραστάσεις των παιδιών, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία μας, στήνουν τη δική τους έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο, γιατί το φεστιβάλ μας συνεχίζεται με πολλές εκπλήξεις, μέχρι το τέλος Ιουνίου.