Ημερίδα «Νικώντας τους φόβους: Διαχείριση συναισθημάτων σε κρίσιμους καιρούς» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Home > Δελτία Τύπου > Ημερίδα «Νικώντας τους φόβους: Διαχείριση συναισθημάτων σε κρίσιμους καιρούς» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
14 Μαΐου, 2024 14:19

Ημερίδα «Νικώντας τους φόβους: Διαχείριση συναισθημάτων σε κρίσιμους καιρούς» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, στις 19.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στον 2ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου  «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), διεξάγεται ημερίδα με θέμα: «Νικώντας τους φόβους: Διαχείριση συναισθημάτων σε κρίσιμους καιρούς», με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κα Άννα Ντοϊλιάνη, πτυχιούχος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, ειδική σε θέματα αυτογνωσίας.

«Όλοι γνωρίζουμε το συναίσθημα του φόβου. Μπορούμε πραγματικά να νικήσουμε τους φόβους μας ή τελικά ο φόβος είναι απαραίτητο συναίσθημα;… Η σωστή κατανόηση και διάγνωση είναι απαραίτητη για τη λύση οποιοιδήποτε προβλήματος… Για να ελευθερωθούμε από τον φόβο ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα χρειάζεται γνώση, παρατήρηση και εξάσκηση».

Οι φόβοι που μας περιβάλλουν  καταδυναστεύουν πολλές φορές την καθημερινότητά μας, τον τρόπο σκέψης μας την ίδια μας τη ζωή. Η καταξιωμένη εισηγήτρια θα προσπαθήσει μέσα από την ημερίδα να οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε μονοπάτια κατανόησης, προκειμένου να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, ιδιαίτερα τη σύγχρονη περίοδο που οι πηγές του φόβου είναι περισσότερες από ποτέ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου