side-area-logo

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: “ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ!”

Δήλωση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου: “Σοβαρότητα και όχι σκοπιμότητα!”

Δήλωση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου:

“Οι μέρες και οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες  για κάθε πολίτη στη πόλη μας,  σε  ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα.

Η Δημοτική μας αρχή, οι εργαζόμενοι  και εγώ προσωπικά είμαστε στη πρώτη γραμμή  από τη πρώτη στιγμή. Ο Δήμος μας, με τους εργαζόμενους,  και  τα στελέχη  της αιρετής και υπηρεσιακής διοίκησης, τους οποίους ευγνωμονώ για την αυταπάρνηση τους, είμαστε κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα τους.

Η μάχη στη καθαριότητα  συνεχίζεται καθημερινά για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία.

Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες είναι κοντά σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο διοικητικός μηχανισμός και η  τεχνική υπηρεσία  εργάζονται για να μην σταματήσει η λειτουργία του Δήμου συνεχίζοντας το έργο μας.

Εδώ και αρκετές ημέρες έχω ανακοινώσει τη βούληση μας για τη στήριξη των συμπολιτών των οποίων οι επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους η έκλεισαν οριστικά. Μάλιστα αυτό το έκανα  πολύ πριν εκδοθεί και δημοσιευθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία μας δίνει και νομοθετικά αυτό το δικαίωμα.

Ανέλαβα τη πρωτοβουλία αυτή, γιατί ως Δήμαρχος αφουγκράζομαι τις ανάγκες και την αγωνία των συμπολιτών μας.  Η στάση μας αυτή   είναι συνεπής με τη πολιτική που  ακολουθήσαμε  και ακολουθώ σύμφωνα  με την οποία μειώσαμε τα  δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις  από 0 μέχρι 500 μέτρα  για το 2020.

Κάποιοι τότε διαφώνησαν και δεν ψήφισαν την πρόταση μας για μειώσεις τελών στις μικρές και μεσαίες  επιχειρήσεις.

Όλοι οι συμπολίτες γνωρίζουν με βάση τις ανακοινώσεις μας, ότι θα προβούμε σε απαλλαγές σύμφωνα με  τα σημερινά δεδομένα, για όσο διάστημα κρατήσει αυτή η κρίση στηρίζοντας  για μια φορά ακόμα έμπρακτα τους πληγέντες  επαγγελματίες της πόλης αλλά και τις ευάλωτες ομάδες συνδημοτών.

Όσο  για τις  οικίες, όπως όλοι γνωρίζουν και  αναγνωρίζουν, τα τέλη  στον Δήμο μας, είναι τα χαμηλότερα σε όλη την Αττική  ενώ η αποκομιδή  των σκουπιδιών συνεχίζεται κανονικά κάθε μέρα  παρά τις άδειες ειδικού σκοπού που έχουν λάβει αρκετοί εργαζόμενοι. Για το λόγο αυτό  ενισχύσαμε με απόφαση μας την υπηρεσία καθαριότητας με έκτακτο προσωπικό  για 4 μήνες ,αναλαμβάνοντας μάλιστα  και επιπλέον δαπάνες για απολυμάνσεις και υλικά καθαρισμού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, στις δημοτικές εγκαταστάσεις και κτίρια, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, στα γήπεδα, στα κλειστά γυμναστήρια, στο σταθμό της Πυροσβεστικής, στο Αστυνομικό τμήμα και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμος μας  συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του  με  έργο υπέρ των πολιτών σε κάθε τομέα.

Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα και δεν προσφέρονται ούτε για πλειοδοσίες ούτε για κάθε λογής προσωπικές σκοπιμότητες.

Τα μέλη της Δημοτικής μας παράταξης που επιθυμούν να συμβάλουν,  έχουν τη δυνατότητα και την υποχρέωση  να  επικοινωνούν μαζί μου καταθέτοντας  τις προτάσεις τους. Και αυτό ήδη γίνεται σε καθημερινή βάση από τους περισσότερους.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλες τις δημοτικές παρατάξεις και  κάποιες ήδη το έχουν κάνει. Κάθε άλλη ενέργεια το μόνο που πετυχαίνει είναι να βρίσκει ανταπόκριση και θαλπωρή στην αγκαλιά των απόντων από τη μάχη”.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου